onsdag 2 juni 2010

Roligaste spelningen vi haft



Elva år med Glöd innebär en massa roliga spelningar.
Mest udda spelning...kan det vara födelsedagskalaset i den jubilerande kvinnans vardagsrum när vi fick smyga genom trädgården? Snacka om "hemma-hos"!
Julkonserter har det varit många. Kommer ni ihåg den i Svennevads kyrka när det var sån snöstorm så det knappt gick att ta sig dit? Eller den senaste i Pålsboda kyrka när det var så fullt att några stackare inte kom in?
Eller julkonserten i ladan i Wadköping. Även där fullsatt och nästan lite känslan av ett stall.
Vår- och Sommarkonserterna är ett somrigt kapitel. Som den i Ödeby kyrka, denna lilla söta kyrka i fantastiskt vackra omgivningar.
Roligast kanske ändå 60-talsshowerna har varit. Tänk bara premiären i Kumla folkets hus, vilken förväntan och vilka pirrande nerver. Eller lördagen i Englas skafferi - den var fullmatad med intryck. Den tryckande heta fredagskvällen på Wadköpings sommarscen. Slottsspelningen med värsta öset. Eller varför inte på hembygdsgården i Åkerby när strömmen gick i hela Östernärke innan andra akten. Tack än en gång, du fantastiska bonde som räddade oss.
På min tio- i-topp-lista ligger ändå jubelshowen i Askersund etta. Och på andra plats, 60-talsshowen vid Kumlasjön när vi fick låna den fantastiska bilden. Vilken känsla, vilken koreografi!
På lördag kommer vi att få uppleva ännu en höjdpunkt. Härligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar