måndag 10 augusti 2009

Glödminnen


Plötsligt blev det kväll...och det är bara två dagar kvar till 60-talsnostalgin är total. Måste leta på eyeliners, börja packa väskan med min stiliga klänning som jag fått av min gulliga chef Sofia Lood. Skorna, de blänkande rosafärgade som luktar så speciellt ska också ner...plus ett antal andra små saker. Får inte glömma micken.
Men det är ett kärt besvär. Om ni visste vad roligt det är att hålla på med detta!
Att vara en GLÖDare är att samla på kärleksfulla, musikaliska minnen.
Som smultron på ett strå finns de där i minnet att plocka fram när man behöver det.

Ta till exempel vårkonserten i Ödeby kyrka. En strålande vårdag när naturen grönskar så där sprött och skirt att det gör ont i ögonen av allt vackert. Alla Glödtjejerna som färgsprakande vårblommor, fullsatt liten söt kyrka, en sponsor som grät av rörelse vid en av hans favoritsånger.

Eller julkonserten i fjol i Teaterladan, Wadköping. Mysig julstämning bland de gamla husen, lite lagom kallt, fullproppat med folk. Den nya repertoaren satt som ett smäck, nya fräscha julklänningar i tomterött - och guldgirlanger om halsen i slutnumret. Julen kom den kvällen...

Kommer också ihåg den första 60-talsshowen på Folkets Hus i Kumla i augusti 2008.
Efter mycket om och men och stress och jäkt var det premiär. Vi fick flytta in - och upptäckte att den lokalen var perfekt för ändamålet. Överallt satt tjejerna med stora rullar i håret, Andreas gick bakom scenen och övade sina repliker, nervös förväntan. Premiärnerver - men ack så roligt vi hade! Och som bandet spelade!
Nu på onsdag skapar vi nya minnen - och som sagt - hoppas på solen - för det blir nog fullsatt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar