lördag 19 december 2009

Månadens middagstips !


Detta är en enkel, lite julinsprirerad rätt som är supergod och enkel att göra.
Det du behöver ha hemma är:
Lax
Potatis
Kålrot
Morot
Lök
Saffran (2 påsar minst)
Creme fraiche
Färsk timjan

Skär alla rotfrukter och löken i små bitar.
Bryn allt i en stekpanna med smör och saffran.
Obs ! Inte för hög värme.
Rör runt då och då så alla rotfrukter får en fin saffransgul färg.
Häll över rotfrukterna och löken i en smord långpanna.
Kör i ugnen tills de blir mjuka. (ca 45 min)
De sista 10 minuterna lägger du på laxen på rotfrukterna och kör den färdig i ugnen.

Blanda creme fraichen med finhackad timjan.
Smaksätt med salt och peppar.

Mums filibabba !


Är du en köttälskare så går det givetvis lika bra att köra kött till men det färdiglagas förstås då vid sidan av.
Såsen går också att byta ut mot olika andra varianter.
T.ex creme fraiche blandad med honung och vitlök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar