söndag 26 juli 2009

Hallå Hållö!

Idag tog vi båten ut till Hållö. Vinden stod stilla och solen värmde skönt. En perfekt dag för Hållö då det brukar blåsa mycket mer där än på fastlandet.
De försa timmarna hade vi en svalvind och stekande sol. Badet vid marmorbassängen var det bästa hittills tyckte barnen. Det skulle pappa velat höra då Hållö är en av hans favoritplatser.
Efter ett par timmar tilltog blåsten och vi beslöt oss för att titta runt på ön. Vi tittade på vandrarhemmet. Det såg verkligen mysigt ut med egen brygga på en lugn och undangömd plats. Där fanns ett fik där vi försåg oss med glass.
Sen tittade vi in på det nya kapellet. Verkligen en härlig utsikt genom det stora panoramafönstret som vetter rakt ut över öppet hav.
Där bredvid ligger fyren som vi förevigade med mobilen. På vägen tillbaka till färjan gick vi förbi fyrvaktarens gamla bostad. Den är uppfräschad och ser hur mysig ut som helst.
Jag kan säga att jag förstår dig bättre nu pappa. Jag har nu sett charmen med Hållö!

Godnatt!

Maria

1 kommentar:

  1. Ja, Hållö är fantastiskt med sin säregna natur! Några hundra meter till vänster om marmorbassängen finns också slättehälla och flera jättegrytor.
    Här kan man läsa mer om Hållö: www.utpost-hallo.nu/

    De har också visaftnar på Hållö. Evert Taubes morbror var fyrvaktmästare där i början på 1900-talet. Det sägs att Evert då ofta besökte Smögen och Hållö. Everts ballad om briggen Blue Bird av Hull beskriver hur den förliste vid Hållö på julafton 1872. Kanske något för Glöd en Taubeafton på Hållö?
    /Pappa

    SvaraRadera